EYESBERG STUDIO

EYESBERG és un estudi d’art multimèdia, fundat i dirigit per José Vaaliña i especialitzat en obres d’art interactives i immersives, Fulldome i projeccions de gran format; instal·lacions interactives de llum, i òperes en format immersiu. En els últims anys ha desenvolupat experiències multimèdia per a les marques Bombai Sapphire, Audi, Adidas, FC Barcelona i Seat, entre altres.
En òpera, treballa amb freqüència per a La Fura dels Baus, i per al Gran Teatre del Liceu ho ha fet en la recent i premiada producció Turandot, en la qual es fusionen òpera i tecnologia, amb la direcció general de Franc Aleu.

EYESBERG ha exposat en festivals rellevants: LlumBCN Festival Light, MIRA Festival, Sónar, Festival de la Ciència, Madrid Nadal de Trobada 2020, Cavalcada dels REIS MAGS BCN 2021, en diverses edicions del MAC FESTIVAL de Barcelona, per Nadal Madrid 2020 i en el Festival LuzMadrid. Col·labora amb IDEAL Centre d’Arts Digitals i amb MAD Madrid Arts Digitals, tal és el cas de les obres BCN Memòria Fotogràfica, i de KLIMT: l’experiència immersiva, respectivament. Va formar part del grup que va ser font de coneixement i experiència en l’origen de l’IDEAL.
Actualment, exposa en espais recreatius com ara el WAH MADRID XOU de IFEMA, i el Restaurant CINQUÈ ELEMENT, també de Madrid.

LA SIMANYA

Ens ha agradat la Simanya perquè es un personatge híbrid, la Simanya no es només una criatura misteriosa, també es una cova. Això ens permet explorar també les possibilitats de l’escenografia en relació amb el personatge i tractar-lo com a una unitat per poder fer que una producció audiovisual no es limiti només a una pantalla sinó que tingui volums, transparències i llums volumètriques que es barregin amb la realitat.

La coneixeu de petits?

No coneixíem la Simanya però ens ha recordat molt als Golems fets de pedra i fang, uns personatges presents en la literatura i els videojocs de la nostra generació, font d’inspiració per aquesta peça.

Tècniques utilitzades

Farem servir projeccions creades per intel•ligència artificial sobre teles semitransparents i fum per crear una cova misteriosa amb feixos de llum que ens inviten a endinsar-nos a explorar-la, però petits, aneu amb compte! Una veu greu de les profunditats de la terra ens alerta de que potser nos una bona idea continuar per aquest camí.