NUEVEOJOS

Nueveojos és un estudi d’art digital fundat el 2008 a Barcelona per Mariona Omedes, Carles Mora i Karin du Croo.

Amb un interès particular pel món de la cultura, Nueveojos s’especialitza a crear contingut audiovisual per a espectacles, exposicions i esdeveniments des d’una òptica multidisciplinària i amb perspectiva d’autor, fent que cada projecte constitueixi un espai de creació oberta.

EL PARDINOT

Per què heu escollit aquesta criatura?

Vam pensar que aquest geni esprimatxat era la criatura ideal per treballar l’espai on volíem fer la nostra instal·lació: que es pogués amagar entre les pedres i els arbustos, aconseguint crear suspens mitjançant un joc de llums i ombres. El fet que el Pardinot provoqui remolins de vent i atragui tempestes ens obria un món de possibilitats per jugar amb la il·luminació de l’espai i crear escenes que enlluernin el públic.

La coneixíeu quan éreu infants?

Mai abans havíem sentit a parlar del Pardinot, i això també ens va picar la curiositat per saber-ne més i descobrir el potencial d’aquest personatge fantàstic.

Quines tècniques s’utilitzen en la vostra instal·lació?

És una instal·lació que combina la tecnologia audiovisual mitjançant projecció amb una il·luminació dramàtica de l’espai i l’ambientació sonora; amb l’objectiu de crear una experiència multisensorial captivadora. El visitant serà rebut per una atmosfera fosca i misteriosa, creant una sensació de suspens i anticipació. De sobte, la foscor es veurà interrompuda per llampades de llum generades pel Pardinot.